Axkid Cooling Pads

Axkid Cooling Pads

Axkids Cooling Pads är ett samarbete med AeroMoov som gör bla. dynor som andas. Nu har de gjort en dyna till bakåtvända bilbarnstolar som är i 2 delar. En för huvudstödet och en för sitsen, det gör att dynan sitter bra både när barnet är litet och stort. AeroMoovs andra dynor är i ett stycke och det gör att passformen för huvudstödet ofta blir dåligt.

Pris: 349kr
Går att köpa i babybutiker och på Axkids hemsida Axkid Cooling Pads | Axkid

 

Dynan består av en bikake-liknande form som skapar luftfickor när barnet sitter på den. Då kan luften cirkulera och barnet blir svalare. Vi har haft varianten som är till bältesstol i 5år och det gör stor skillnad för barnet, han är inte lika svettig när han sitter på dynan som utan, så för mitt barn fungerar det mycket bra.

Dynan är uppdelad i 2 delar, en för sitsen och en för huvudstödet. Sitsdelen är 60cm lång, 26cm bred längst ner och 24cm högst upp.

Öppningen är 10cm lång och 6cm bred. Från öppningen till översta kanten är det 41cm.

Öppningen är på Axkid Cooling Pad är hård i gummimaterial med en liten flik som sticker ut.

Huvudstödet har en snodd på baksidan, denna trär man runt huvudstödet och på så sätt fäster man den i huvudstödet. Det påverkar inte funktionen att höja och sänka huvudstödet på de stolar jag testat den i.

Med AeroMoovs traditionella dyna som är i en lång del så kan man inte höja och sänka huvudstödet med barnet i stolen, det går det med Axkids Cooling Pad, så den passar bra till Axkids stolar med självjusterande huvudstöd.

Axkid One 

Med 0-3års inlägget och utan inlägget med huvudstödet i lägsta läget. Med 0-3års inlägget så får man vika in dynan längs inlägget för att dynan ska sitta i rätt höjd men det påverkar inte selen.

Utan inlägg med huvudstödet i högsta läge.

Axkid Minikid4

Med huvudstödet  i lägsta läget och inlägget med bägge delar.

Med huvudstödet i lägsta läget utan extra inlägget och med huvudstödet i högsta läget.

Minikid3

Med huvudstödet i lägsta läget och i högsta läget.

Axkid Minikid2

Med huvudstödet i lägsta läget.

Med huvudstödet i högsta läget, dynan så högt upp som det går på första bilden och neddragen så det blir mer dyna under barnets rumpa på andra bilden.

Axkid Minikid1, (samma passform i Rekid, Duofix, Kidzone och Kidzofix)

Med huvudstödet i lägsta läget.

Med huvudstödet i högsta läget, dynan så högt upp som det går på första bilden och neddragen så det blir mer dyna under barnets rumpa på andra bilden.

Axkid Modukid Seat

Med huvudstödet i lägsta läget.

Med huvudstödet i högsta läget.

Axkid Bigkid2 Premium

Dynan är inte tänkt att ha i bältesstol eftersom den är för kort i ryggen men jag testade ändå. För huvudstödet fungerar det men inte för ryggen. Då passar det bättre med AeroMoovs vanliga dyna för bältesstol. Här har jag skrivit mer om den. AeroMoov Dyna

Med huvudstödet i lägsta läget och dynan så högt upp på ryggen som det går på första bilden och så långt ner det går på andra.

Samma som ovan men med huvudstödet i högsta läget.

Axkid Modukid Infant

I babysyddet så blir dynan för lång om man har inlägget i, men i högsta läget utan inlägget så passar den.

Andra märken

Tillbehör till bilstolar har inget godkännande och man kan därför inte säga att en produkt är godkänd att ha, däremot så vill inte tillverkarna att man har andra märkens produkter i sina stolar eftersom det inte är krocktestat och utprovat så, flera tillverkare har egna liknande produkter som de självklart hellre vill att kunder köper. AeroMoovs dynor har jag inte hört någon tillverkare avråda ifrån och passform är det viktigaste när man avgör om det kan fungera eller inte.

Så därför har jag fotat några andra stolar med Axkids dyna i och man som kund får avgöra om man köper Axkid dyna eller någon av AeroMoovs universiella dynor ifall man vill ha en sådan dyna i sin stol.

Britax Max-Way Plus

Med huvudstödet på lägsta och högsta läget.

Britax Max-Way 

Skalet på Max-Way är samma som Plus-modellen men huvudstödet skiljer sig åt, här är huvudelen av dynan på en Max-Way.

Britax Swingfix och Duofix i-Size

I kortaste läget så blir det precis så dynan kommer mot selen men troligen så kommer barnets vikt trycka ner dynan så den sitter perfekt. Jag har inte kunnat prova med ett barn i minsta storleken i den stolen med dynan än.

Cybex Sirona M2 i-Size 

Här är huvudstödet i lägsta läget och dynan blir då för lång.

Om man höjer huvudstödet lite så passar dynan utan problem. Andra bilden är huvudstödet i högsta läget.

Besafe Modular

Även här blir dynan för lång när huvudstödet är i lägsta läget.

Höjer man några cm så passar den. Andra bilden är huvudstödet i högsta läget och passar bra.