Axkid Minikid4

Axkid Minikid4

 

Här kommer det många väntat på, en uppdaterad version av den omtyckta Minikid-serien.

Minikid 3 kom förra året och är en av få stolar som har extremt hög maxvikt, hela 36kg. Den är R129-godkänd vilket är det nya godkännandet som kommer gälla framöver. Så det var en helt ny modell även om man kände igen designen och monteringssättet från de äldre Minikid-stolarna.

Nu kommer en uppdatering av 3an som kommer ta över och heter Minikid4.

Pris: 6499Sek och den är Plusgodkänd.
Länk till shoppen Axkid Minikid 4 – Tar – Dyrbarlast.se

 

Ja den har nytt öppnare huvudstöd som många frågat efter, så här har Axkid lyssnat på användarna och gjort om. Man måste ju bara älska företag som faktiskt lyssnar, för det som ser bra ut vid utvecklandet och i krocktester är inte alltid det som är optimalt när en stol ska passa för många olika barn och familjer.

Min son hjälpte till med att visa skillnaden på Minikid3s huvudstöd, den till höger som är smalare och Minikid4 till vänster som är öppnare.


Här syns från vänster, Minikid4, Minikid3 och Minikid 2 (22/23) som har samma huvudstöd som Minikid 1.

Man har också satt dit ett skydd i ryggen där det varit en kant som endel tyckt sett obekvämt ut, väldigt få barn har klagat på det men vuxna har reagerat över det och trott det ska bli problem. Nu finns det ett skydd över den kanten, och det går att ta bort vilket kan vara smidigt för mindre barn där kanten idag inte märks alls.

 

Till små barn är det en fördel att antingen låsa huvudstödet i en fast position eller  ta loss plattan speciellt om man använder inlägget, för har man både platta och inlägg så blir det svårt att justera huvudstödet automatiskt genom att dra åt selen. Det blir för tajt mellan ryggstödet och dynan. Små barn behöver den inte heller utan det är vettigt för lite större barn att använda. Blir det svårt att dra åt selen med plattan så prova att låsa huvudstödet i ett fast läge.

Minikid4 kommer i 4 färger med nya textilier som har bättre passform än på Minikid3.


Minikid 4 till vänster (högs upp) och på den är klädseln inte fäst på undersidan av stolen. Man måste fortfarande ta loss stolen för att kunna ta av klädseln men nu behöver man inte lägga stolen uppochner för att få loss klädseln på undersidan som förut då den satt fast runt klackarna.


Dynan är också högre så stolen ska passa bättre för små barn. Minikid 4 dyna högst upp på bilden.


Nya dynan har också frigolitinlägg på sidovingarna och i sitsen, dessa kan man ta ut för att anpassa för det växande barnet och bara ha mjuka sitsen och ryggdelen i dynan.

Stolen monteras på samma sätt som Minikid 3 och är i det stora hela samma stol, men med små uppdateringar som gör den ännu bättre. Här går det att läsa mer om Minikid3 Axkid Minikid3 | Dyrbarlast.se