Axkid Modukid Infant

Betalt samarbete med Axkid, 

Axkid Modukid Infant

Modukid Infant är ett babyskydd som är i-Sizegodkänt (R129), det betyder att det passar barn mellan 40cm-75cm och max 13kg. Stolen går att klicka fast på Basen Modukid Base på vilken man också kan klicka fast nästa steg av stol Modukid Seat. Mer om den kan du läsa här. https://dyrbarlast.se/?p=2617&preview=true

Går att köpa här Paket: Axkid Modukid Infant+Seat+Bas | Bilbarnstolar | Axkid

 

Basen går bara att använda med isofix så det går inte att montera basen med bilbältet, däremot kan man sätta fast babyskyddet utan bas med bilbältet.


Modukid Infant är ett lättviktsskydd och väger bara 3.7kg så det är lätt att bära med sig. Man kan klicka fast det på 90% av alla vagnar som finns på marknaden för att underlätta när barnet somnat i bilen och man snabbt ska in i en butik och slipper väcka barnet.

Det är 3-punktssele på stolen, vilket betyder att man inte har sele vid barnets höfter bara vid axlarna och grenen. Detta gör att det är lättare att få fast selen på bebisarna eftersom man slipper trä in barnets armar i selen och minskar risken för att selen sitter löst om man inte drar åt ordentligt vid höfterna.

Selen går att justera i 3 olika lägen, det gör man genom att trycka in spännet genom ryggen till stolens baksida och sen in i rätt skåra tillbaka till framsidan. Det är lätt att göra när man ska iväg. Selmuddarna sitter fast med kardborre och går också enkelt att ändra höjd på.

Till stolen så kommer det ett babyinlägg/kil och en babydyna. Dessa använder man den första tiden till det nyfödda barnet för att få en planare ställning för bebisen och mer stöd i sida. När barnet sitter bra utan så tar man bort dessa.

Huvudstödet ska man däremot inte ta bort, utan det justerar man uppåt så det passar till barnets längd.

På sidan av babyskyddet finns något Axkid kallar ASIP, Axkid Side Impact Protection. Ett extra sidorkrockskydd man kan dra ut i 2 olika lägen, vid krock kommer dörren slå i skyddet först och krafterna fördelas i stolen bättre än om dörren slår direkt i babyskyddet.

ASIP på Modukid Infant sitter fastmonterat på höger och vänster sida så man behöver inte sätta fast någon lös del, bara att dra ut i rätt läge på den sida som är emot bildörren. För att få in ASIP så trycker man på den gråa knappen.

Babyskyddet går att montera på 2 sätt, antingen med Modukid Base, en bas man fäster i bilen med isofix, bygel och stödben.

Bygeln på basen går att justera i 6 olika lägen så barnet kan få bra benplats. Isofixarmarna går att ställa in i 4 olika längdlägen vilket gör att man kan få basen att stå hårt mot ryggstödet.

Eller så monterar man fast babyskyddet för sig med bilbältet.

Bärhandtaget går att ställa in i 3 lägen. Det första rakt upp använder man för att bära babyskyddet och i bilen. Då blir handtaget ett rotationsskydd så stolen inte kan åka in i ryggstödet på det säte stolen står på. Mittenläget är när man har stolen på barnvagn eller vill använda den som vagga. Det sista läget används när babyskyddet står på golvet och man inte vill att det ska kunna gunga.

Suffletten är täckande men knäpper när man ska dra fram och tillbaka så det är en nackdel för lättväckta barn.

Muddarna sitter fast med kardborre och är lätta att ta loss för att tvätta. Sitsens klädsel är enkel att ta loss i ett stycke och all klädsel går att tvätta i 30grader.