Britax Max-Way Plus

Britax Max-Way Plus

 

En nyhet i April, Britax har släppt sin uppdatering av den otroligt omtyckta stolen Max-Way och den heter Max-Way Plus. https://www.britax-roemer.se/bilbarnstolar/smabarn/max-way-plus/1753.html

Pris  från ca 3500kr.

Den kommer i 6 olika färger, Blue Marble, Wine Rose, Moonlight Blue, Storm Grey, Flame Red och Cosmos black.

Det som är nytt med den är att den kommer ha mjukare klädsel och nya selmuddar. Dessutom har den ett större huvudstöd och SICT sidokrockskydd.

Det är samma sorts sidokrockskydd som på nya Multi-Tech III.  Den skruvar man ut på den sida som är mot dörren för att minska kraften som barnet utsätts för vid sidokrock. Det går att skruva ut den i olika längder för att kunna anpassa efter den bil man har.

Huvudstödet på nya Max-Way Plus är större än på vanliga Max-Way. Det går ut mer på sidorna och ger barnet mer stöd.

Här är huvudstödet på gamla Max-Way, det är inte lika djupt som på Plus.

 

Selens högsta och lägsta punkt är samma som på tidigare modell av Max-Way. Lägsta läget ca 32cm högsta ca 40cm. Innermåtten är samma som på Max-Way.

Max-Way Plus monteras med bilbälte, stödben och underförankringsband precis som vanliga Max-Way och gå till 25kg. Funktionerna på stolen kommer vara samma också förutom att Plus har sidokrockskyddet SICT.

Jag tror detta kan bli en riktig storsäljare, idag är Max-Way en mycket omtyckt stol som tar liten plats, men räcker länge,  till ca 118-120cm, vilket gör att barn kan åka bakåtvänt länge. Nu får den ett större huvudstöd, mjukare klädsel och sidokrockskydd som ökar säkerheten i en redan bra stol.


Britax släpper också en komfortdyna för sina stolar, som bla. passar gamla modellen av Max-Way,  nya Max-Way Plus och Two-way. Den är inte lika tjock som en babydyna som olika andra märken har och inte lika tunn som aeromoov, blir mittemellan.

Det är också en sån sak som efterfrågats framförallt till Two-way och Max-Way, endel barn upplever att stolarna blir hårda när de är större och inte använder blöja. Då kan dynan göra att stolen blir lite skönare.

https://www.britax-roemer.com/accessories/car-seat-accessories/comfort-insert/2000030111.html

11 thoughts on “Britax Max-Way Plus

 1. Sofia says:

  Får/kan man montera denna stolen med tvåpunktsbälte? Tacksam för svar!

  • admin says:

   Ja om det är fast bälte och inte rullbälte. Så fast som i flygplan där man drar i en lös ände för att dra åt bältet då är det ok med 2-punkts.

   • Sofia says:

    Tack! Det är ett fast bälte. Då är det bara o hoppas de släpper den strax!

 2. Nicole says:

  Hur långt ut på stolen kan man montera max way? Tänkte för att ge mer benutrymme 🙂 Hittar inget om det i manualen…

  • Kiwi says:

   1/3 av stolen kan vara utanför kanten, så det ger oftast mycket bra benplats för de större barnen om man tar av skorna. 🙂

 3. Fia says:

  Hej! Får man montera denna i en bil som har bakåtvänt säte, dvs då i framåtvänt utförande fast barnet åker bakåtvänt..
  Tacksam för svar.

Comments are closed.