Årets Babyprodukt, nomineringarna är klara!

Varje år så utser Lek och Babybranchen årets babyprodukt. I år så har Britax BabySafe i-Size Flex Base och Doona+  blivit nominerade från kategorin “barn på väg”, det finns 6 andra tävlande i från andra kategorier. I slutet av november presenteras vinnaren. Förra året vann Britax Kidfix II XP SICT.

Britax BabySafe i-size Flex Base, är en Bas som är godkänd enligt nya i-Size reglementet, den kan man ändra vinkel från 0-9grader, och justera efter hur sätet är så inga mer huvuden som åker fram när barnet somnar. För att man ska veta att den är rätt monterad finns det färgmarkeringar som ska bli gröna på stödbenet, isofixfästet, lutningen och att man klickat i babyskyddet korrekt.

Isofixarmarna är justerbara, så man lättare kan montera. Dock går de inte att ha basen längre ut på sätet utan den ska stå emot ryggstödet.

IMG_5098

Doona+  är ett babyskydd med utfällbara hjul, mycket smidig på resa går in mellan stolarna på flygplanet, eller hemma när man ska in i butiken och barnet sover eller nu när det blir kallare ute så kan man förvara det innomhus och bädda ner bebisen ordentligt och sen gå till bilen utan att behöva ta upp bebisen och byta plats eller ha med både babyskydd och vagn.

Här står lite om Doona+ som jag fick känna på för första gången för ett par veckor sedan, kommer bli mer om den på bloggen snart.