Årets barn och babyprodukt 2015, Britax Kidfix II XP Sict

Branschorganisation Lek- och Babybranschen utser varje år Årets Babyprodukt. I år vann Britax Kidfix XP SICT med motiveringen:

”Britax bältesstol Kidfix II XP Sict har med ett “spänne”, SecureGuard, minskat krockkraften över barnets mage med 35 procent. Spännet är placerat mellan barnets ben och håller midjebältet nere över barnets höft och borta från känsliga mjukdelar i buken. Genom att addera en fjärde punkt till bilens trepunktsbälte blir bilfärden med barn säkrare än någonsin förut. Britax innovativa XP-PAD-dyna på axelbältet som absorberar rörelseenergin från barnets nacke, i kombination med ännu en helt ny och unik detalj i SecureGuard-spännet, gör att Britax Kidfix II Xp Sict utses till  Årets babyprodukt 2015  samt vinner även kategorin  Barn på väg
Årets barn och babyprodukt

På britax hemsida kan man läsa lite mer om stolen, den har 3 saker som är lite extra, dels extra sidokrockskydd som går att anpassa, man skruvar ut de så det blir mer skydd på den sidan som sitter närmast dörren. Sen har den en XP-pad, det är ett bältesskydd för bröstdelen av bältet som enligt Britax tester minskar krafterna på nacken vid frontalkrock med upp till 30%.

Det nya på denna stol är att den har en fästpunkt på sitsen, SecureGuard så bältet fäster man mellan barnets ben. Det gör att bältet inte kan glida upp på magen och orsaka skador och det minskar krockkraften över magen med 35%. Det är viktigt att bältet inte hamnar för högt upp på magen när det gäller framåtvända stolar.

Kidfix II XP SICT

 

Film om Kidfix XP