Blob 2016, en baby, lek och barnmässa.

Jag har haft förmånen att få gå på Blob Höstforum 2016, som är en branchmässa för baby, lek och barnprodukter. Fanns flera olika tillverkare representerade och några presenterade lite nyheter.

Axkid

IMG_5086

Axkid hade med sig sin nya bakåtvända stol Wolmax, här går det att läsa mer om den, en första kik på Wolmax. Det är en stol som har samma sits som Minikid men den är enklare så saknar de självåtspännande underförankringsbanden och självjusterande nackstödet. Detta nackstöd går att ställa in i fasta lägen och selen justerar man efter detta, banden fäster man med krokar i stolen. Fram finns ju inte en bygel utan en fot man fäller ut eller in så 2 olika lägen att välja på.

En annan nyhet från Axkid är Liberix som är ett babyskydd. Den kommer komma i 4 olika färger, röd, grå, svart och petrol. Till stolen finns en bas som går att motera med isofix eller bilens trepunktsbälte.

En ny sak med Liberix är att den har ASIP, som är Axkids unika sidokrocksskydd och ger största möjliga skydd för barnet vid sidockrock. Den har också ett system för ventilation för att komforten ska bli bra för barnet.

Klippan

IMG_5067

Klippan firar att det var 50år sedan de släppte sin första bakåtvända bilbarnstol, häftigt att se den och samtidigt se att utvecklingen nu går framåt i rasande fart. Är många som funderar på nya lösningar med i-Size mm.

IMG_5056

Klippan kommer med en ny stol, Klippan Century, 9-25kg enbart bakåtvänd. Här är en prototyp av stolen, den bygger på Triofix som finns på marknaden idag men kommer ha ett annat huvudstöd som är V-format för att huvudet ska få mer stöd både vid sömn och krock. Sen ska den ha underförankringsband och monteras med bilens bälte inte isofix och inte någon bas som Triofix har.

Den kommer också vara rymligare innuti så större barn får plats, det är något som många konsumenter efterfrågat, men det är lika smal i yttermåttet så man kommer kunna ha 3 barn bakåtvända med denna stol.

Även Triofix kommer i en uppdatering, Triofix Maxi, som precis som Century kommer vara bredare för barnet men ha samma yttermått. 🙂

Diono

Diono är ett företag som  inte sålt stolar på svenska marknaden men haft många tillbehör.  deras sätesskydd är omtyckt, nu kommer 2 stolar till den svenska marknaden via Amvina, Montery2 är en bältesstol, dvs enbart framåtvänd som är gjord för barn som växer, man kan höja både ryggen och ändra bredden på stolen och ska passa barn upp till 160cm med 50cm i axelbredd.

Den andra stolen är Radian5, som är en stol där man kan fälla upp sitsen så stolen tar mindre plats och går att bära med sig.

Det kommer komma mer om dessa 2 stolar på bloggen, just nu är det Jollyroom som säljer stolarna. Montery2 kostar ca 1800kr och Radian5 4000kr.

Doona

IMG_5098

Något av det häftigaste på marknaden nu tycker jag är Doona som är ett babyskydd med inbyggda hjul, så man kan använda babyskyddet som vagn. Helt perfekt för alla snabba “ska bara in och köpa ett paket blöjor och välling” eller för resan. Babyskyddet är godkänd för att tas med på flygplanet och går att köra i mittgången.

Mycket välarbetad och igenomtänkt, finns skötväskor att sätta på så man får med sig det man behöver. Bas till bilen att klicka fast babyskyddet i, men det går också att montera med bilens bälte. Hjulskydd för blöta hjul så sätet inte blir vått och en massa annat. Även om denna kommer det bli mer på bloggen senare.

IMG_5101 IMG_5099

This entry was posted in Axkid, Diono, Doona, klippan, Nyheter. Bookmark the permalink.

4 Responses to Blob 2016, en baby, lek och barnmässa.

 1. Krisse says:

  En hel del spännande nyheter! Vet du om Klippan Century kommer vara rymligare på längden än tex Two Way och Minikid? När kommer den ut på marknaden?

  • admin says:

   Jag frågade Klippan om det och de trodde till ca 130cm i alla fall, så då räcker den ju väldigt länge. Ska komma runt maj om jag inte minns fel. Mitt barn är nog kring 25kg och 120cm då så det blir ett bra test att se hur rymlig den är. I vanliga klippan får han inte plats för han har för breda axlar, men denna blir ca 4cm bredare.

   • Krisse says:

    Tack för svaret. Intressant. Då ska jag nog vänta med att skaffa ny stol till sonen och se om den kan vara bästa alternativet. (Han sitter i en Hi-way nu, som han nog växer ur inom ett år eller så…)

 2. Krisse says:

  Du har möjligtvis inte hört något mer om när Klippan Century kommer? *väntar otåligt* ?

Comments are closed.