Besafe Stretch

Besafe Stretch

(In english )
review: BeSafe Stretch | Dyrbarlast.se

Bild från Fotelove 


Äntligen har det släppts lite inofficiell info om Besafes nya bakåtvända stol. Inget är bekräftat från Besafe än så vissa delar kanske inte stämmer.

Den heter Stretch och är enr129 godkänd stol. 61-125cm och vikt upp till hela 36kg, det är 4kg mer än den som som idag tar tyngst barn bakåtvänt, Klippan Opti129.

Den är Plusgodkänd och ska börja säljas våren 2022.

Stolen monteras med bilbälte, band, stödben och en bygel, ingen isofix.

Stolen ska enligt rykten vara likande bas som Axkid One dvs att det är en metallram sitsen glider på fram och tillbaka för att ändra benutrymme. Inte som på Besafes andra stolar där man trycker ut bygeln för att öka utrymmet. Det ska gå att justera  benplatsen ca 30cm.

Stolen går att luta under färd för att barnen ska kunna sitta upprätt när de är vakna och ha bättre position när de sover.

Stolen är lättvikt och ska väga runt 10kg, har extra sidorkrockskydd.

Designen på sitsen är väldigt lik Besafe modular så vi kan nog räkna med att det kommer vara babydynor för de mindre barnen att fylla ut stolen med så de sitter bättre.

Obekräftad info säger att åtstramningen för bilbältet är ett vred, även här likt Axkid One som har ett vred på bygeln för att spänna den.

Det är självåtspännande underförankringsband, precis som Axkid har på flera av sina stolar bla. den populära Minikid.


Bild från Fotelove

Priset verkar hamna runt 6000kr, dyrare än Klippan opti 129 som också är r129 men till 32kg och billigare än Axkid one som är till samma längd och 23kg men den är isofixmonterad. Besafen och Klippan är bältesmonterade och kan därför få högre maxvikt så godkännadet ser ut idag.