Minkid 2

Minikid 2

Nu har Axkids senaste modell av Minikid kommit till butik, den heter Minikid 2. https://axkid.com/sv/product/axkid-minikid/

Det som är nytt är att man har nya färger, bla. så försvinner den rosa klädseln men det kommer finnas 8 olika färger. Precis som flera andra tillverkare så har Axkid börjat med Premiumfärger som bara kommer säljas i fysiska butiker då både på nätet och i butik. De som enbart har nätbaserad butik kommer inte sälja Premiumfärgerna.

  Premiumfärger är: Granite Melange, Shell Black och Sky Grey.

Solidfärger är: Granite, Moss, Sea, Shellfish och Tar.

 

Minikid 2 är precis som de 2 senaste årens modell godkänd mellan 0-25kg och räcker till ca 125cm. Den är dock inte lämplig från nyfödd utan från att barnet kan sitta hyffsat utan stöd och selen är i axelhöjd. Det brukar gå att byta när barnet är runt 6-9månader.  Den är plusgodkänd och Ece R44/4-godkänd som tidigare modeller.  Det är samma inner och yttermått på stolen som tidigare, det är en ny spärr till huvudstödet annars är stolen lika som de tidigare Minikid sålda under 2018/2019 som också kallats Minikid 2.0.

Ett kärt barn har många namn och det kan man verkligen säga om Minikid, det har funnits en massa olika namn på stolen, så här kommer ett förtydligande.

Det finns 2 olika modeller av minikid den första som kom 2013 som kallats Minikid/Minikid 1 och den modell som kom 2018 som kallats 2.0/2018/2019 och nu går under namnet Minikid 2.

Att den modellen har haft flera olika namn beror på att stolen hade ett internt arbetsnamn, 2.0 som när stolen släpptes till konsument skulle vara 2018 för att Axkid ville vara tydliga med att den modell som kom var en ny. Tyvärr så använde många butiker 2.0 istället för 2018.  När det sen blev år 2019 och 2020 så bytte butiker namn på stolen trots att det inte finns något sådant från Axkid. Den stol som endel butiker kallar 2020 har dessutom klädseln som var aktuell under 2019, vilket leder till stor förvirring.

Axkid har kommit med nya färger på klädseln under åren och det har skett små ändringar på stolarna löpande men man använder sig inte av årsmodeller på stolarna. Det är inget nytt på den modellen nu förutom färgerna på tyget och låset för huvudstödet.

Här är Minikid 1 till vänster och Minikid 2 till höger. Här kan man läsa mer om skillnaderna mellan de 2 olika modellern. https://dyrbarlast.se/axkid/axkid-minikid-2018/

Det som skiljer stolen på länken, som är en av de första Minikid 2 som tillverkades 2018 och den som säljs nu är bla. att den som säljs nu har längre stödben, inte lika tjockt sidokrockskydd (ASIP) så man kan använda extra sidorkrockskyddet i fler bilar, fästet fram för remmen man drar åt selen med är förstärkt eftersom den blev lös om man inte var superförsiktig när man tog av klädseln. Dessa uppdateringar har gjorts löpande under de 2åren som den modellen sålts.

På den Minikid 2 man köper ny är det återigen ett grenspänne där selen inte vrider sig lika lätt, Axkid ändrade spännet under 2019 på endel stolar eftersom man ville göra det lättare att ändra tillbaka en sele som vridit sig. Så man satte på ett grenspänne med stor öppning för selen vilket tyvärr resulterade i att fler användare fick problem med att selen vred sig, det var dock lätt att ändra tillbaka. Men nu har man ett spänne med smal öppning igen, vilket gör att selen inte vrider sig lätt men det krävs lite mer styrka för att vrida tillbaka.

Precis som tidigare så ingår babydynan, stolen har självåtspännande band och huvudstödet ställs in i rätt höjd för barnet när man drar åt selen, det är 5 lutningslägen man väljer vid montering och stolen monteras med bälte, band och stödben. Pris ca 3990kr.