Axkid Cooling Pads för bältesstol

Axkid Cooling Pads för bältesstol

Axkid har i sammarbete med AeroMoov tagit fram en kylande dyna till bältesstol och bakåtvänd bilbarnstol. Förra året så kom den till bakåtvänd bilbarnstol, här kan du läsa om den och se hur den passar i olika stolar från de populäraste tillverkarna. Axkid Cooling Pads | Dyrbarlast.se

I år så kommer det en dyna som passar bältesstol som är i samma material som den för bakåtvänd stol.

Pris 399kr Axkid Cooling Pads (Bältesstol) | Axkid

Den till bältesstol är till höger och har måtten längd 72cm, bredd nedtill 34cm, bredd upptill 27cm. Hålet är 9x6cm

Den för bakåtvänd stol har måtten längd 60cm, bredd nedtill 26cm, bredd upptill 24cm, hålet är 9x6cm.

Skillnaden på dessa mot de vanliga AeroMoov tillverkar är att Axkids variant har en lös huvuddel och de vanliga är en lång dyna. Att ha en lös huvuddel gör att dynan får bättre passform när man höjt huvudstödet lite så det kan vara dyna på sitsen. Nackdelen är att dyna inte sitter fast med ryggdelen i stolen, men det har inte varit något problem som vi märkt hittills.

Här är AeroMoovs gamla dyna till bältesstol i en Axkid Apollo, mer om den dynan finns att läsa här AeroMoov dyna | Dyrbarlast.se

 

Tack vare att den har en stor öppning så kan man justera så dynan passar både mindre barn som har huvudstödet längre ner och större barn som har huvudstödet högre upp.

Huvuddelen fästs med en snodd på baksidan/toppen av stolen och påverkar inte bältesledningen.


Dynan består av ett mjukt material på ovansidan och håligheter på undersidan, det gör att luften kan röra sig mer och ventilerar på sommaren. På vintern så värmer dynan så barnet inte blir lika kall om hen sitter i en kall stol. Så den fungerar både på sommaren och vintern. Går att tvätta i 40 grader och den skyddar dessutom klädseln från kladd och smuts.