Axkid Minikid 2018

Axkid Minikid 2018

Många väntar nu på att en favoritstol ska komma i uppdaterad version, Minikid årsmodell 2018. Här kan du läsa om vad skillnaderna är mot gamla modellen.

Länk till Axkids hemsida med info om nya Minikid.

Redan nu går den att förboka hos babyworld.se för 3990kr, men fler butiker kommer troligen följa, så jag uppdaterar listan allteftersom. Stolen kommer ut vecka 5-6 2018.

http://www.babyworld.se/sv/articles/2.2.4102/axkid-axkid-minikid-20-2018-forhandsbokning

Här kan man läsa mer om den första modellen, det har sedan den kommit ut blivit 2 mindre uppdateringar. Först där grenspännet för selen blev större och låsningen för huvudstödet fick flera fasta lägen istället för steglös inställning. Sen i höstas 2017 blev stolen godkänd 0-25kg och babydynan ingår vid köp. Förut var den 9-25kg och babydynan var tillbehör man köpte löst.

Skillnaden mellan Minikid och Minikid 2018

Klädseln:
Klädseln på nya Minikid kommer i 6 färger, svart, petrol, grå, röd, grön, rosa. Klädseln går ut mer på sidorna på stolen och kommer vara lättare att ta av och på. Selskydden sitter inte fast med en skruv som nu utan man kan öppna upp dem på liknande sätt som på Joie Everystage och då ta loss selen lättare och även ta loss selskydden för tvätt.

Huvudstödet:
På nya stolen har huvudstödet blivit lite större och mer anatomiskt utformat, det ska vara mjukare. Formen ska göra att huvudet stannar kvar när barnet somnar och inte åker framåt lika lätt. Det är bra så man inte behöver ha stolen i så stor lutning, det har inte varit något problem med de äldre modellerna av Minikid men en bra uppdatering ändå.

Stödbenet:
Stödbenet är en av de delar som fått en ordentlig uppdatering, på äldre Minikid är det 2 spärrar för att förlänga stödbenet i 2 omgångar, dessa spärrar pekar framåt på stödbenet och ett problem med det är när man har stolen i mitten så kan spärren komma i vägen för mittkonsollen och man kan inte förlänga stödbenet eller få ut stödbenet i lagom vinkel för att spärren är i vägen.  På nya Minikid sitter spärren på sidan så man lättare kan förlänga och förkorta det även när det är trångt framför.

Stödbenet är i en del nu, inte två så man behöver bara lossa en spärr på nya Minikid.

Lutningsbygel:
Bygeln för att ändra lutning har 5 lägen precis som på de äldre modellena av Minikid men istället för att trycka in en spärr på undersidan av stolen så sitter den fram, och är den vita knappen på stolens front.

Låsspärr för huvudstödet:
På de äldre modellerna så hade första modellen steglöst lås för huvudstödet. Det byttes sen ut till fasta lägen för att hindra att huvudstödet skulle glida upp fast spärren var i, och spärren skulle man trycka ner bakom huvudstödet.  Nu kommer det vara samma som senaste modellerna dvs. sju fasta lägen. Spärren för huvudstödet är däremot stor och i ljus plast så man ser den och enkelt kan låsa eller låsa upp.

Bältesklämmor:
Bälteskämmorna kommer bli självlåsande, liknande de som finns på Britax Max-way och Hi-way. Man trycker låset inåt så fastnar den av sig själv när man tryckt tillräckligt hårt. Förut så behövde man trycka och fästa en bygel över bältesklämman, vilket ofta krävdes minst 2 händer i början innan klämmorna töjde ut sig lite.

Sidokrockskydd:
ASIP, Axkid Side Impact Protection är en liten kudde man sätter på den sida av stolen som är närmast dörren. Det gör att krafterna minskar vid sidokrock och kraften som blir på barnet blir mindre. Dessa kommer man inte kunna sätta på de äldre modellerna av stolar utan det fungerar bara på den nya.

En sak många frågat om är grenspännet, om det är flyttat framåt eftersom endel barn klagar på att det sitter långt in och trycker i grenen. Det är inte flyttat utan sitter på samma ställe som tidigare.

Plastplopparna som håller fast klädseln fram på stolen verkar också vara kvar. Kanske nästa uppdatering har en lösning med tex. tryckknappar för att få av klädseln ännu lättare.

Babydynan kommer ingå också precis som den gör i den senaste uppdateringen av Minikid som kom sommaren 2017.

This entry was posted in Axkid, Bilbarnstol, Nyheter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *