Kind+ Jugend stor babymässa i Köln 2018

Kind+ Jugend stor babymässa i Köln 2018

Precis som tidigare år så kommer det vara en stor mässa i Köln 20-23 september, jag hade tänkt åka i år men kommer inte kunna det. Men jag har vänner som är på plats och hoppas kunna rapportera om lite nyheter som vi kan se fram emot under hösten och 2019.

Förra året så hade Axkid flera nyheter och de visade bla. Minikid Isofix, en renodlad isofixstol med samma sits som Minikid så rymlig och räcker länge i rygg. Vikten skulle vara 18kg. Många har väntat på denna men än har den inte släppts så det ska bli spännande att få se vad som händer, om den är färdig nu och kommer inom kort.

Det jag tror är att det kommer bli enhel del bältesstolar som är godkända för i-Size så som bla. Besafe izi Flex, det är nya godkännandet för bältesstolar som kom förra året.

En annan trend verkar vara bältesstolar som är ihofällbara, i den kategorin visade bla Mifold en bältesstol man kan ha som handbagage Hi-Fold förra året på mässan.

Jag hoppas på fler enbart bakåtvända stolar för större barn, men också att märken vi inte har i Norden släpper bakåtvända stolar som ligger i budgetkategorin så fler har sina barn bakåtvända till 105cm/18kg. Önskvärt vore ju att man har bältesmonterade stolar till 25kg men eftersom det inte är klart vad som händer med godkännandet för dessa stolar så är det få tillverkar som satsar på den kategorin.

Jag hoppas att är att det börjar bli mer roliga klädslar som passar barnen inte bilen. Så fler tecknade figurer, färger, mönster osv. Våga något annat än svart, mörkblå och blodröd.

Jag kommer uppdatera både här på bloggen men också på instagram @dyrbarlast och på facebook. Det kommer nog bli enhel del nyheter att se fram emot de kommande dagarna.