Bältesstol Kids Embrace, Batman, Dora, Turtles, SvampBob

Kids Embrace bältesstol i modellerna Batman, Dora, Turtles, Svampbob

Batman, Dora, Turtles, Svampbob hos Lekmer.se

Framåtvänd bältesstol, 15-36kg, pris: 1400kr
Monteras med bilens bälte, inte isofix.

*Bältesstol bör man inte använda förrens barnet är minst 5år och väger 18kg, innan dess bör barnet åka bakåtvänt och om det går även efter den åldern.

kids-embrace-baltesstol-batman kids-embrace-baltesstol-dora kids-embrace-baltesstol-svampbob kids-embrace-baltesstol-turtles

Kids Embrace bältesstolar med populära figurer är en stor hit hos barnen, det är en enkel stol i hårdplast som väger lite och är lätt att bära med sig och flytta mellan bilar. Den har mugghållare och Batmanstolen har en tunn cape som är löstagbar och går att lägga över barnet.

Montering

IMG_3419IMG_3429

Axeldelen av bilbältet hakar man fast i huvudstödet vid den röda pricken, vid höften sätter man bägge delar av bilens bälte under hornen/stolens armar.

IMG_3417

En nackdel med horn på bältesstolar är att det ökar risken för felmontering men med stora horn/armar som det är på dessa stolar så ser man tydligare att det blir fel med bältet över hornen. En fördel med horn är att bältet kommer ner mot barnet lår som det ska vara och inte upp mot magen.

IMG_3426

Ett problem som uppkom vid montering i framsätet var att bälteslåset kom för högt upp så det gick inte att få bältet att löpa fritt under hornet, i baksätet var bälteslåset längre ner i sätet så där blev det inte detta problem. Man bör prova stolen i den/de bilar man tänkt använda den och på alla platser för att se så den passar bra.

IMG_3428

För att höja upp huvudstödet/bältsledningen så skruvar man på ett vred på baksidan, vredet ska man dra rakt ut och sen skruva på. Det är lite trögt ibland och inget man gör när stolen står monterad på sätet.

Det finns inte så många hack för nackstödet så stolen räcker inte länge, nedersta läget är lågt ner, passar troligen de flesta 4åringar och stolen blir snabbt urväxt på längden. Det är 7cm mellan understa och översta läget på huvudstödet. Jämför man med många andra stolar som har 15-20cm mellan översta och understa läget så förstår man att detta är en stol som inte räcker hela tiden barnet behöver bältesstol.

Jag provade med en 5åring på 110cm och där behövde huvudstödet vara i mittenläget, så för ett barn som är 120-125cm är stolen troligen redan för liten.

IMG_3416

Stolen är bred och har en djup platt sits, barnet på bilden 110cm/20kg satt väldigt bra i stolen och lutade man bilsätet bakåt så blir det ett bra viloläge för barnet. Stolen är enkel utan en massa finesser, förutom mugghållare men en stol många barn gillar. Den är inte mycket vadderad men skön att sitta i tyckte barnet.

Så en ovanligt barnslig stol som är enkel och lätt att flytta, kanske perfekt hos mor/farföräldrar om man åker kortare sträckor så barnet inte hinner få träsmak i rumpan. Tänk dock på att den inte kommer räcka hela tiden barnet behöver en bältesstol så det blir att köpa en annan stol senare. Räcker kanske tills barnet är 6-7år. Det bör ha bältesstol till 10-11år i alla fall.

This entry was posted in Bältesstol, Batman, Dora, Kids embrace, Svampbob, Turtles and tagged . Bookmark the permalink.