Minno Sitsac

Minno Sitsac

Sitsac

Pris: finns inte att köpa i butiker men kan gå att köpa direkt från Minno eller begagnat på bla. blocket.

Bälteskudde 15-36kg, rekomenderas från tidigast 5år.

Alla mått är ungefärliga då det är svårt att få exakta mått pga vaddering och stolarnas utformning.

Sittdjup på dynan: 30cm
Sittdjup hela kudden: 35cm.
Sittbredd längst inne vid ryggen: 27cm
Sittbredd längst ut: 29cm
Sitthöjd: ca 7cm
Totalbredd: 36,5cm
Totallängd: 36cm

S3480013

Sitsac är en bälteskudde som är gjord för att lätt kunna ha med på resor. Den har ryggsäckssele på undersidan och en extra ryggsäck man kan haka av och bära som vanlig ryggsäck och många fack för att förvara saker. Den är väl genomtänkt och är en bra vän på resan, det jag saknar är dock bältesledning för axeldelen av bilens bälte.

S3480004S3480003

Själva kudden är gjord i plast och har horn för bältesledning. Den röda pricken på sidan visar vart bältet ska dras.

S3480032S3480029

Sittdynan är avtagbar och går att tvätta och torka av.

S3480027

På baksidan har bälteskudden ryggsäcksremmar för att den ska gå att bära lätt. Remmarna är långa och passar även för vuxna och barn, baksidan är även vadderad.

S3480024

Det finns bröstspänne som går att reglera i höjd för bästa passform.

S3480026

Längst ner finns det avbärarbälte att ha runt mage/höft, även detta går att göra långt och kort så det passar många olika kroppstyper.

På axelremmarna finns det reflexer.

Förvaring

Kudden har många olika fack för förvaring av stora och små saker.

S3480022

På baksidan finns ett litet fack för mindre saker.

S3480010S3480019
Man kan öppna en lucka fram på kudden och då kan man lasta större saker i utrymmet under sitsen.

Ryggsäcken

Bälteskudden har en extra ryggsäck man kan fästa på kudden eller ta av om man bara vill använda kudden. Lastar man tyngre saker i ryggsäcken så blir det tungt att bära så den är en bit ut från kroppen men lättare saker som man lätt vill komma åt på resan orkar även mindre barn att bära.

S3480015
Ryggsäcken sitter fast med spänne längst ner och ett resårband högst upp.

S3480035

Ryggsäcken har enklare modell av sele utan bröstsrem eller avbärarbälte.

S3480036

På toppen av ryggsäcken finns bärrem och ett hål för att dra ut en hörlurssladd.

S3480034
På varsin sida av ryggsäcken finns 2 små fack, är de som hakar fast i bälteskuddens horn när man har ryggsäcken på bälteskudden.

S3480037

På insidan av locket finns plats för att sätta en namnlapp.

S3480038

I ryggäcken finns en liten ficka med kardborrelås, där går en smartphone ner utan problem. På den fickan finns en ännu mindre ficka, där kan en liten mp3-spelare tex. få plats.

S3480040

Det är sen ett stor fack för förvaring av större saker. Här får man lätt ner ombyte, badkläder, matsäck etc. eller favoritmjukisdjuret.

Användning

IMG_2315
Sitsack sitter mycket bra på ryggen även på mindre barn, jag har provat på barn som är mellan 3-5år och den sitter stabilt och barnet kan röra sig bra. Har man den extra ryggsäcken på så blir det tyngre men bara bälteskudden orkar de flesta barn bära en längre stund då man kan sätta fast den tajt mot kroppen med bröst och midjebältet.

IMG_2318

Tack vare hornen så kommer bältet ner mot låren även på mindre barn. Kudden bör man inte använda före barnet väger minst 18kg och är över 5år. Dock saknar jag bältesledning över axeln så ibland kommer axelbältet för högt upp och inte nära barnets axel/hals.

Jag har använt kudde i buss vid flera tillfällen, barnet har dels burit kudden själv på ryggen till och från bussen och jag har haft den på handtaget på vagnen eller burit den själv på ryggen. Alla alternativ fungerar mycket bra.

IMG_4615IMG_4616

Kudden går också att fästa på vanliga stolar och då kommer barnet högre upp och får en bra sittställning vid bordet. Detta har vi använt oss av på resa istället för att trycka ner barnet i en liten barnstol eller sitta med hakan i bordshöjd. Barnet har uppskattat denna funktion väldigt mycket.

Man fäster midjebältet runt stolens rygg så sitter kudden fast och glider inte iväg. Tack vare hornen så kan man ha den åt mindre barn också som annars inte åker på kudde, om tex. ett äldre syskon har kudden med på resa.

This entry was posted in Bälteskudde, Minno, Recentioner, Sitsac and tagged , . Bookmark the permalink.