Axkid Wolmax, en nyhet från Axkid

Axkid Wolmax

Senaste stolen från Axkid, är Wolmax, 9-25kg, den kommer bli Plusgodkänd.  Det är samma skal som omtyckta Minikid, men i enklare utförande och kommer bli lite billigare än Minikid. Stolen släpps nu i oktober 2016.

IMG_5086 IMG_5089

Den har 3 lägen på nackstödet så inte det självjusterande utan man ändrar nackstödet på baksidan. Lite likt Britax Max-way, fast selen måste träs ur för att man ska kunna ändra höjd på nacksstödet.

Stolen monteras med bilens 3-punktsbälte, underförankringsband och stödben.

IMG_5090

Stolen har inte heller de självåtdragande underförankringsbanden som Minikid, Rekid och Duofix har, utan krokar att fästa i stolen, även här liknande lösning som Britax Max-Way.

Stödbenet är som på de andra långt och går att dra ut i 2 delar.

IMG_5095 IMG_5086

Fram på stolen sitter inte en bygel som på Minikid utan en “fot”, liknande det Brio Zento har. Den kan man fälla ut för att få lite mer lutning, så lutningen går att justera i 2 lägen.

Stolen väger 9.6kg, vilket är 1.5kg lättare än Minikid och yttermåtten är samma, så det är en stol som räcker länge och tar liten plats i bilen, den är ca 2-3cm kortare i ryggen för barnet än de andra bakåtvända stolarna från Axkid, men räcker ändå länge. Barnet på bilden är 118cm.   Wolmax kommer finnas i svart färg.

https://www.youtube.com/watch?v=d-hfKQh9xBY

 

2 thoughts on “Axkid Wolmax, en nyhet från Axkid

 1. Frida says:

  Intressant! När kommer den här stolen ut på marknaden? Vilka tester har den genomgått?

  • admin says:

   Den finns nu i någon butik men kommer nu i november till fler.

   Den har inte gjort plustestet än, för det var väntetid dit så Axkid hann inte få det klart innan de släppte en på marknaden, men den kommer plustestas och Axkid är övertygade om att stolen kommer bli Plusgodkänd, det är jag med eftersom den har samma sits som bla. Minikid som är Plusgodkänd.

   Men vanliga ece har den ju gått igenom för att vara godkänd på Europeiska marknaden, men snart även Plusgodkänd, jag skulle bli mycket förvånad om den inte blir det.

Comments are closed.