Axkid One 2

Betalt samarbete med Axkid, innehåller annonslänkar.

Axkid One 2

Axkids nyaste stol är en uppdatering på One, här kan du läsa om den Axkid One | Dyrbarlast.se

Axkid ONE 2 | Axkid

Precis som föregångaren är One 2 en isofixstol till hela 23kg och 125cm, den är plusgodkänd. Enda stolen på marknaden som klarar så långa och tunga barn.

Supersnabb montering och väger endast 10kg så lätt att hantera och montera.

One 2 kommer ersätta One, och priset blir 7999 SEK  för One 2 och 8499 SEK för One+ 2.

One+ 2 har en babydyna så stolen går att användas från nyfödd, medans One 2 går att användas från 61cm.

Skillnaderna mellan One och One 2

Det är många små förändringar som gjorts men de större och som syns och känns så finns bla att selen nu är lättare att dra åt. Man har minskat friktionen mellan stol och sele vilket gör att selen löper lättare genom stolen så man behöver inte lika stor kraft för att dra åt selen.

Inläggen till stolen, både babydynan och 0-3års insatsen har fått en ordentlig uppdatering. Mycket bättre passform nu och ventilationshål för att minska värmen när barnet sitter i stolen. Inlägget är ledat och inte lika känsligt som förut, man har också tagit bort “piggen” högst upp på inlägget som endel barn tyckt tryckt i nacken och den har gått av lätt.

Inlägget har dessutom en öppning fram, så nu behöver man inte trycka grenspännet igenom inlägget för att få i och ur det. Nu blir det lättare att hantera inlägget.

Huvudstödet har också fått en uppgradering. Det är en ny knapp för att höja och sänka huvudstödet som gör det lättare att justera. Själva huvudstödet har fått en annan design det är lite kortare och vidare nu.

Klädseln är i annat tyg mer stretchigt och mjukare, så det är samma som på Minikid3. Även muddarna har detta tyg och blir mjukare med reflex i loggan.

Infästningen för Isofixen har också ändrats och man har gjort flera små ändringar som gör att stolen inte glappar lika mycket nu. Viss rörelse blir det alltid i isofixstolar och stolar där man kan justera benutrymme men nu ska stolen inte låta och röra sig lika mycket.

Fästet för ASIP som tidigare varit limmad och ibland släppt från stolen är också bytt, nu är det limfritt och hela stolen är limfri och man har ett miljötänk kring det.

Stolen är fortfarande en otroligt säker och räcker länge så man kan ha en stol från nyfödd, även om babyskydd oftast är smidigare att ha i början, tills barnet är ca 6-7år och kan åka framåtvänd.

This entry was posted in Axkid, Bilbarnstol and tagged , . Bookmark the permalink.