Axkid Minikid3 R129

Betalt samarbete med Axkid, innehåller annonslänkar.

Axkid Minikid3 R129

Idag släpper Axkid information om sin nya stol som tar det bakåtvända åkandet in i framtiden. Stolen Minikid3 är R129-godkänd vilket är det godkännande som kommer gälla framöver. Gamla R44 kommer utgå troligen nästa höst. Mer info om vad det det innebär finns att läsa här. R129, framtidens godkännande | Dyrbarlast.se

Går att köpa här Axkid Minikid 3 Premium | Axkid

Vill du stötta det jobb vi gör via dyrbarlast så skriv in koden, den ger dig ingen rabatt men gör att vi får ta del av endel av vinsten och kan fortsätta jobba med att sprida info om bilbarnstolar och barns säkerhet i bil.  KOD: VKKZMV00

 

Minikid3 är en bältesmonterad stol, till hela 36kg och 125cm. Den är självklart Plusgodkänd och godkänd enligt det senaste godkännadet R129.

Minikid3 kommer i 2 olika utföranden, Premium som finns i Granite-melange och Shell-Black, dessa har mer vadderad klädsel, andra tryckknappar och dragkedjor för att ge en premium-känsla. Huvudstödet har samma färg som resten av stolen.  Pris 5999kr


Den vanliga modellen kommer i 5 olika färger, Moss, Sea, Shellfish, Granite och Tar. Den kommer kosta 5499kr

Klädseln är mjukt typ trikåtyg, samma som på Minikid2 22/23.

Stolen monteras med bilbälte, stödben och band precis som de tidigare Minikid, men det finns endel designskillnader mot de gamla modellerna av Minikid.

Den är inte lutningsbar under färd utan som de andra Minikid så bestämmer man lutning och benplats vid montering.


Istället för klämmor på sidan av stolen har den en klämma på mitten av stolen, man får lossa på en dragkedja för att komma åt klämman så nu ska man slippa klättra runt på stolen. Klämman är också en ny modell med hävarmsfunktion för att lättare stänga den.

 

Underförankringsbanden man fäster i bilen är förändrade, nu sitter de bak på stolen och inte på sidan som på tidigare modeller av Minikid. De är rörliga också och inte fastskruvade i stolen så det blir lite mer flexibilitet när man ska vinkla banden. Dessutom så är det ett långt band. Förut har det varit ett band men med en ände man kan använda för att förlänga bandet. Det har gjort att om man förlängt mer än vad som behövs så syns inte det vita strecket som garanterar att banden låser i rullen. Så det är en förbättring man gjort för att minska risken för felmontering. Bandet i rullen är lika långt som tidigare och det följer med band att fästa i bilen om man inte har fasta öglor.

Även undersidan har en lite annat utförande där man nu har en markering på klossen för hur långt ut stolen får stå på sätets kant. För nu kan man montera med 30cm benplats, även grenspännet har fått ny position vilket är mycket efterfrågat. Nu sitter det 2cm längre ut.

Stödbenet har också fått ny position och sitter längre ner på stolen så stolen tar mindre plats i bilen.

Rygglängden är hela 10cm längre än på tidigare Minikid så även väldigt långa barn kan få plats i stolen. Den är dock godkänd till 125cm, och något längre kan man i dagsläget inte få inte ens om stolen skulle vara lång nog för en vuxen. Det är pga så godkännadet ser ut, högre vikt kan man ha än 25kg men i dagsläget inte mer än 125cm. Men barn upp till ca 140cm bör få plats utan större problem.

Det är nytt inlägg till stolen inte en dyna som tidigare. Inlägget är i memoryfoam och skum.

Den är 2.8cm smalare än Minikid1 och 2, och har precis som Minikid2 extra sidorkrockskydd ASIP. Stolen är dock godkänd att använda utan dessa extra klossar om man inte får plats.

Axkid Minikid 3 Installation – YouTube

De problem som varit med tidigare modeller av Minikid där kåpan mitt på stolen för att dra åt och lossa selen har blivit lös och sen lossnat ska nu vara löst. Man har både skruv och nitar nu, plus att klädselen är mjuk trikå så det krävs inte stor kraft för att kränga av selen över kåpan. Ofta blev den lös när man försökt dra och slita för att få av klädseln, nu är det lätt och bara haka av.

Listen fram för att få loss klädseln även den är utbytt mot tryckknappar precis som på Minikid2 22/23.

5 thoughts on “Axkid Minikid3 R129

  • admin says:

   nej tyvärr, är som de tidigare minikid att man bestämmer lutning och benplats vid montering

   • Sofia says:

    Tack för svar och väldigt bra inlägg!
    Försökt läsa men jag förstår då inte hur deras sleep well system funkar? Det är bara en hjälp att få till rätt lutning vid installation då eller?

 1. Luna says:

  How about the back? In the old minikid some bigger kids felt the gap and even got marks on their backs. Is the gap closed?

Comments are closed.