Försök undvika att ha tjocka kläder i bilstolen

Nu har kylan kommit till Sverige och på endel ställen är det extremt kallt. Man bör undvika att ha tjocka kläder i bilstolen framförallt framåtvänt men även bakåtvänt. För det blir svårt att dra åt selen i många stolar.

Men det finns lösningar, här är ett inlägg jag skrev tidigare med tips. vinter, kyla och åka bil

IMG_7162
Barnet har på sig långärmad tunn tröja, fleecetröja, softshelljacka, mjukisbyxor, fleecebyxor och overall. Selen dras åt så hårt det går med handkraft.

IMG_7163
Här har baret bara långärmad tunn tröja och mjukisbyxor, är det han oftast har på sig i bilen. Selen är inte förlängd eller åtdragen utan i samma längd som på bilden ovan när han hade alla vinterkläder.

IMG_7117
Nyper man åt selen så ser man att den inte sitter tajt. Drog åt selen så hårt som den ska sitta och då fick jag ca 8cm band att dra åt. Så även om man har vinterkläder så kan man med rätt kläder och rätt stol dra åt selen så den sitter tajt. Men det är ju obekvämare för barnet också så man bör undvika overaller och de tjockaste overallerna och använda sig av filtar eller dyligt och ska man ha jacka så vänd på den eller se i alla fall till att den ligger slätt.

Framåtvänt så bör man knäppa upp jackan och inte ha overall på sig.