“Vi har krockat”

Jag fick ett inbox en sen eftermiddag från en familj jag hjälpt prova ut bilstol, var de där orden man inte vill höra. “hej vi har varit med om en trafikolycka precis”, det blev snabba ryck att fixa fram lånestolar åt familjen så de kunde ta sig hem igen på ett säkert sätt.

Har fått ok från familjen att dela deras text.

“den 16 november, strax efter kl 17 när vi var på väg från förskolan blev vi påkörda bakifrån när vi var mitt i en högersväng in från en 80-väg. Våran bil snurrade ett halvt varv och hamnade tvärs över infarten.

Våra tjejer 1 och snart 5 år satt i baksätet. Jag är stenhård på att stora tjejen ska åka bakåt fortfarande, vilket jag efter den här händelsen är så otroligt glad för.
Där och då insåg jag hur lyckligt lottad jag är att vi bor i samma stad som Dyrbarlast (som även hjälpte oss prova ut Minikid3 till stora tjejen för några månader sedan)
Självklart var det till Sam jag hörde av mig direkt, när vi behövde komma hem, vi hade mellanlandat hos min svägerska, eftersom det var dit vi var på väg när vi åkte från förskolan.
Sam svarade att hon såklart hade stolar vi fick låna. Så svärfar körde mig dit (dom kom till olycksplatsen så fort dom kunde) så vi kunde hämta 2 stolar.
Idag hämtade vi ut en hyrbil, våran älskade passat kommer förmodligen bli skrot.
Ingen skadades i olyckan som tur var. Materiella skador är en piss i Mississippi. Även om det såklart känns lite surt att behöva leta både ny bil och nya bilstolar till tjejerna.
Världens största tack till dig Sam  för att du var en räddare i nöden ❤️
Det går fort när olyckan är framme och det är viktigt att ha barnen bakåtvänt så länge det går och sen i framåtvända stolar som passar barn och bil.
Familjen fick låna en Joie i-Prodigi isofix till 23kg som 5åringen kunde åka i och en Nuna Norr, vridbar isofix till 18kg åt 1åringen. Isofix blev det lättaste alternativet när de behövde montera i svärfars bil och sen i en lånebil.

Barnen åkte i en Britax Max-way och Axkid Minikid3. Nya stolar ska beställas och de ska få hjälp av mig att montera. Självklart kommer 5åringen åka bakåtvänt länge till i en Axkid Minikid 4 nu. 🙂