Monteringstips Britax Multi-Tech

Monteringstips Britax Multi-Tech

Många barn får det trångt för benen i Britax Multi-Tech innan den är ens nära på att bli för liten i rygglängd. Det är för att klacken som är under stolen oftast monteras mot sätet. Men man kan montera stolen längre ut på sätet och skapa mer benplats för barnen.

Knepet för att få stolen att kunna sitta längre ut är att fästa bältet löst i stolen och sen dra åt banden så de sitter tajt. Då kan man dra åt bältet lite till och sen drar man mer i banden så de blir hårda och drar åt bältet också en sista gång. När bälte och band sitter hårt så tar man ner stödbenet.

Ca 1/3 av stolens undersida kan man ha utanför kanten men stolen måste stå stabilt i sätet också och det kan vara svårare att montera stolen men med mer benplats kan barnet sitta bakåtvänt i den längre.

 

2 thoughts on “Monteringstips Britax Multi-Tech

 1. Christoffer Wikman says:

  Hej,

  Skall man använda sig av stolen bälten eller bilen säkerhetsbälte om man vänder en Britax Multi-Tech III med ansiktet i färdriktningen?

  Tänkte samtidigt tipsa om en liten säkerhetsdetalj som inte nämns i denna blogg angående bakåtvända stolar. Stödbenet får inte läggas så att det kommer ovanpå golvets förvaringsplats ifall bilen har en sådan (t.ex. Citroën C3 Picasso, Renault Mégane m.fl.)

  • admin says:

   Ja det är rätt att om man har luckor i golvet måste dessa fyllas eller ha stödbenet i luckan.

   Multi-tech är inte lämplig framåtvänd alls, som bältesstol där man har bilens bälte så kommer bältet ofta högt upp på magen och stolen är tung. Som framåtvänd bilbarnstol med internsele så kan man ha den till 18kg men så små barn ska åka bakåtvänt. Så den är egentligen bara lämplig att ha bakåtvänt.

   Är det pga sjukdom mm så barnet inte kan åka bakåtvänt och barnet är under ca 18kg/110cm så kan man hellre ha med internsele än bilbälte men då blir det stor påfrestning på nacken.

Comments are closed.