Hur man tar av klädseln på Axkids bakåtvända stolar.

Hur man tar av klädseln på Axkids bakåtvända stolar

Axkids Minikid, Rekid, Duofix, Kidzone, och Kidzofix är mycket bra stolar och användarvänliga förutom när man ska ta av klädseln, då finns det 2 delar som ställer till stora problem för många föräldrar. Det är dels delen i ryggen som kallas “linjal” på filmen och plastskenan på stolens front.

Det finns 2 modeller av Minikid, en före 2018 och en efter. Det är lite olika sätt att ta av klädseln på de bägge modellerna.  Man kan lätt se skillnaden på om det är en en dragkedja på sidan av stolen för att fästa extra sidokrockskydd, finns dragkedjan är det en nyare modell från 2018 och framåt.

Gamla minikid före 2018.

Nya Minikid efter 2018.

Längst fram sitter klädseln fast med en plastskena med pluppar, dessa pluppar sitter jättehårt fast innan man lossnat klädseln några gånger. Lättast är att börja i ena änden och dra rakt ut. Man kan då ta hjälp av en hammare för att lättare få loss den skenan.

När stolen är ny kan man behöva ta i lite mer än på filmen.

Andra delen är det Axkid på sin instruktionsfilm kallar “linjal” det är en plastpinne som sitter inuti klädseln och sen fast i hakar i ryggen. Här är det lättast att ta tag i mitten av pinnen i klädseln och dra rakt upp. Dra inte i klädseln för då kan den gå sönder utan ta ett bra grepp i pinnen.

För att sen fästa pinnen i hållarna när man ska sätta tillbaka klädseln så är det lättast att böja pinnen i en båge som på bilden och fästa ändarna på varsin sida först och sen trycka på mitten rakt ner så fastnar pinnen och klädseln sitter fast.

På bilden har jag tagit bort klädsen från pinnen för att visa tydligare men självklart ska tyget sitta runt pinnen sen när man tar på klädsen. Glöm inte att ta ur den när du ska tvätta och förvara den på ett ställe där du minns var den är när du ska sätta tillbaka klädseln.

Här är Axkids instruktionsfilm för hur man tar av och på klädseln, det är samma på alla deras bakåtvända stolar.