Nyheter från Britax

Nyheter från Britax


(Bilder från Britax.se )

Kidfix 2S och Kidfix 2R är 2 nya stolar från Britax. De ser ut som stolarna man redan har i sin stora kategori av bältesstolar men det som är helt nytt är att Britax nu har gjort att man kan ta av ryggstödet på bältesstolen och använda den bara som bälteskudde.

Som bältesstol dvs. med rygg är stolen godkänd från 15-36kg, som bälteskudde är den godkänd mellan 22-36kg OCH att barnet är minst 125cm. Det är en ny lag som gäller nyproducerade bälteskuddar att det är minimikrav på både längd och vikt och vikten är höjd. Förut har det varit 15kg på bälteskuddar.

Britax rekommenderar att man använder stolen med ryggen så länge som möjligt och inte byter till bara kudde före barnet är minst 135cm även om det är godkänt tidigare.


(Bilder från Britax.se )
Till vänster är det Kidfix 2S som går att fästas med isofix, den har också SICT (utskruvbara sidokrockskydd) och SecureGuard (en 4:e punkt mellan barnets ben där man fäster bilbältet).

Kidfix 2R till höger är lite enklare eftersom den inte har de extra sidokrockskydden SICT men den har 4:e punkten SecureGuard och isofix.

Båda stolarna saknar horn, och det är nytt för bälteskuddar. Hornen på en bälteskudde gör så höftdelen av bältet hamnar mot barnets lår och inte upp mot magen, de gör också att kudde inte kan glida iväg under barnets rumpa.

Kidfix 2S och 2R går att använda som bälteskudde fäst i isofix eller bara med bälte. Det verkar som man måste använda 4:e punkten hur man än monterar kudden i bilen, jag väntar på svar från Britax om detta. Den punkten är avtagbar om man har stolen som bältesstol men då ökar risken för att bältet hamnar för högt upp på magen så därför ska man använda det så länge det går.

För att axeldelen av bältet ska hamna rätt på barnets axel finns det en rem för bältesledning man fäster i stolens isofixarm när man använder den som bälteskudde.

Kidfix 2R kommer i 5 olika färger, Cosmis Black, Storm Grey, Fire Red, Moonlight Blue och Wine Rose och priset ligger runt 2200kr

Kidfix 2S har förutom de färger 2R också Blue Marble, Grey Marble och Comic Fun. Priset är ca 2600kr.