Axkid One, Teaser!

Axkid One är namnet på Axkids nyaste stol, idag 4/6-2020 har de släppt lite info om den.

https://campaign.axkid.com/premiere-axkid-one?fbclid=IwAR2rfQyNginTb8tLhRpeFfJoGfyePjZ_InD40AaScR5OQHB4O2UJHdaFYo0

Den är godkänd från nyfödd till hela 23kg/125cm och är R129 i-Size godkänd. Alla andra i-Size som finns nu har maxlängd 105cm och de som är isofix men med gamla godkännandet är max 18kg men ingen maxlängd.

Så här kommer en stol som monteras med Isofix och räcker hela bakåtvända perioden, så barnet kan åka bakåtvänt i en isofixmonterad stol till 6-7år om barnet följer normalkurvan i vikt/längd. Det är betydligt längre än de 4år som andra i-Size stolar har. Det har varit ett stort problem med det nya godkännandet att man bara hade till 105cm. Vi som vill ha våra barn bakåtvänta betydligt längre behövde då köpa en bältesmonterad bakåtvänd stol till innan det gick att vända framåt.

Den har stor benplats så även stora barn kan sitta skönt, något många föräldrar klagar på är att det blir trångt vid 3-4år och då väljer man att vända framåt men här ska barnet ha gott om plats även som större.

Stolen är extremt lätt, vilket gör att man kan ha maxvikt på 23kg. För isofixen i bilen är beräknad att klara 33kg barn+stolens vikt. One väger under 10kg och är då lättare att hantera med än en stol på 15kg. De 5kg gör stor skillnad när man ska lyfta in och ur bil.

Den har en självåtspännande bygel och 6 steg för att garantera en snabb installation. Axkid skriver själva i ett pressmeddelande att man kan montera på under 30sekunder. https://www.svd.se/bors/news_detail.php?newsid=d822acc1-0c0c-46eb-99d6-dc9728ed0622

Mer info kommer senare 🙂

2 thoughts on “Axkid One, Teaser!

  1. Evy says:

    Hej! Tänkte köpa denna stol till min son på 10mnd, men undrar om det är någon skillnad på färgerna? Ser att färgen Tar är billigare t.ex, är det något sämre med denna stol/färg? Vi har bott i innerstan tills nu och inte åkt så mycket bil under babyskydds-tiden så vet inte helt vad man borde tänka på! Tack 🙂

    • admin says:

      Skillnaden är bara färgerna, att premium är färger som bara får säljas i fysiska butiker. Är ett sätt att locka fler att köpa hos butiker som har fysisk butik också. Flera andra tillverkare gör likande saker. Men ingen skillnad på stolen.

Comments are closed.