Axkid Bigkid, en ny bältestol från Axkid

Axkid Bigkid, en ny bältestol från Axkid


(bilder från Babyv.se)

Axkids senaste stol är en bältesstol som är Ece-godkänd 15-36kg. Det är ingen i-Size stol men den verkar ändå vara smal. Enligt babyv.se så är den 48cm bred och väger 7.5kg.

Den ska komma i 2 modeller, med isofix och en utan, precis som de har med Grow som också finns i 2 modeller.

Det som är helt nytt är bältesledningen vid barnets höft, här har Axkid gått ifrån att använda vanliga stora horn som de har på sina tidigare bältesstolar till att ha små krokar som bältesledning. Det ska bli intressant att se hur det fungerar med barn i stolen om bältet kommer ner mot låren som det gör med större horn.

Att man valt denna lösning beror troligen på att man vill ha en smal stol, horn tar ofta enhel del plats och gör stolen bredare eller ger barnet mindre sittbredd.

Stolen går att luta i 3 lägen, om det går för bägge modeller med och utan isofix vet jag inte. Jag hoppas att det går att göra med barnet i stolen som man kan med Axkid Apollo, så man inte behöver ta ur barnet och ändra läge och sen sätta tillbaka barnet igen.

Ryggen går att höja i 7 olika lägen och sidorna är troligen fasta och utvidgas inte när man höjer huvudstödet.

Det finns en mugghållare precis som till Grow något många barn uppskattar men tänk på att inte ha flaskor och liknande i när bilen rullar. Det kan flyga runt och skada i krock.

På stolen sitter också Axkids extra sidokrockskydd ASIP och den ska ha extra mjuk vaddering i sits, rygg och huvudstöd för att öka komforten för barnet.

Än så länge har jag bara sett den på bild men det verkar som Axkid har ändrat designen från Grow som jag hade problem med att kunna knäppa bältet när stolen sitter fast med isofix. Den blir för bred på sidorna, men Bigkid verkar vara smalare och inget som sticker ut vid bältesledningen.

Priset för isofixvarianten verkar vara kring 2400kr, den utan isofix brukar hamna lite lägre i pris men än har jag ingen uppgift om det. Stolen släpps i Juni men nu kan man förboka den hos Babyv.se

Än så länge har jag hittat att stolen kommer med grå och svart klädsel.

5 thoughts on “Axkid Bigkid, en ny bältestol från Axkid

 1. Nina says:

  Har denna till min son och han sitter riktigt bra i den. Lätt att montera med Isofix och lätt att knäppa bältet .

  Han provade flera olika stolar i butiken men det va den här som han själv sa va bäst att sitta i (givetvis godkändes alla han provsatt utav personalen) . Så vara plus hittills från mig och sonen 👍

 2. Christine says:

  Hei:) vet du hvor dyp denne er i setet? Har Cybex M-fix og føler hun sklir litt ut av den nå som hun har blitt lengre, og lurer på om denne kan være bedre? Fant mål på hjemmesiden, men fikk det ikke til å stemme.

 3. Ida says:

  Hej,
  Är det Bigkid 2 du är så nöjd med nu för tiden?
  Kommer det någon recension på den? :*

  • admin says:

   Ja är BigKid2 premium jag gillar. Den sitter jag med nu, blev förseningar för stolen jag hade lånades ut och var med i en krock så kunde inte fota. Om saker flyter på så blir det klart nästa vecka.

Comments are closed.