Sverige får eget tillägg i i-Size

Sverige får eget tillägg i i-Size (APRILSKÄMT)

Japp det stämmer som flera sagt, detta är årets 1aprilskämt men man kan ju hoppas att delar blir sant.

 

Lagarna som reglerar hur barn ska sitta i bilen är samma i hela Eu, men efter ett långt och mödosamt arbete (läs många bjudluncher och dalahästar) har den Svenska delegationen äntligen fått till ett tillägg i nya reglerna för i-Size. From 1 augusti kommer det om Sveriges regering röstar ja vara krav på att barn ska åka bakåtvänt till de blir 6år innanför Sveriges gränser.

Man har också tagit fram ett förslag som samtliga partier står bakom, där alla familjer som har barn kommer få ett öronmärkt bidrag för att köpa en bilbarnstol. I samarbete med Britax och Axkid kommer man kunna köpa stolar som räcker länge till mycket förmånliga priser.

För att bekosta detta kommer riksdagen att minska antalet ledarmöter till 151st, enligt en anonym källa som heter Stefan L är det redan för många kockar i den soppan så det gör inget om de blir färre  och nu kan lönerna gå till något vettigare, för barnen är ju våran framtid.

De politiker som kommer bli arbetslösa efter detta genomförs ska erbjudas tjänster som vakt vid landets gränser och kontrollera så alla som åker in till Sverige efterföljer reglerna. Har man ingen bakåtvänd bilbarnstol till barn under 6år kommer man kunna hyra vid gränserna.