Om mig och bloggen

 

Hej och välkommen till min blogg.

Jag heter Sam och är obotlig bilstolsnörd 😉

Allt började för 12år sedan då jag köpte vår första bakåtvända stol åt sonen, tyvärr så visade sig det att butiken som sålde stolen hade noll koll. De monterade stolen helt fel så den satt löst när vi kom hem och dessutom visade det sig att stolen, som butiken provat ut i min bil inte alls passade bilen trots att de lovade det. Efter att jag klagat till butik och chef och insåg att butiken inte tar på sig ansvar trots att jag bad om hjälp för att få en stol som passade både barn och bil så blev jag arg, i kombination med att jag suttit många långa vaknätter med sjukt barn så började jag  läsa på om bilstolar, hittade flera andra som upplevt liknande problem med att hitta lämplig bilstol åt barnet.

Så jag satte igång att delge det jag hittat och fått från experter på området. Tillslut så började jag skriva och vara admin i gruppen bilbarnstolar på FB. Där blev det ofta samma frågor om och om igen vilket blev lite tjatigt att svara samma saker, så bloggen blev född.  Jag har ingen utbildning inom ämnet utan rådfrågar experter och har dialog med stolstillverkare och andra med kunskap och lär mig allt eftersom.

Tanken med bloggen är att den ska vara en kunskapsbank där det finns information om hur barnen åker säkras i bilen, med fokus på hur man gör för att de större barnen kan åka bakåtvänt till minst 5år men även ännu längre. Bakåtvänt är det säkraste. Hjälp för att hitta rätt stol till rätt familj, för alla har olika behov, det som passar mig behöver inte vara det bästa för dig och din familj. Tips och trix när man väl ska montera, ibland går det superlätt och ibland är det krångligare.

En stor del är också presentationer av olika stolar, för att underlätta när man ska välja stol eller gå till butik och klämma och känna. Jag har i dagsläget samarbete med flera stolstillverkare bla. Axkid, Cybex, Joie och Klippan och kontakter med experter och tillverkare, det jag inte vet brukar jag kunna få fram ett svar på.

Stor tid läggs på FB gruppen Bilbarnstolar, där man kan prata med andra och få tips i olika situationer för att hitta rätt stol till sitt barn, vilken bil som funkar för stor familj eller hur man gör när barnet är åksjukt, medlemmarna där har hjälpt mig att läsa igenom det jag skriver och komma med kommentarer och åsikter. Ihop så gör vi världen lite tryggare för våra barn när de färdas i bilar.

Har du frågor eller kanske vill tycka till om någon stol så hör av dig, alla synpunkter är välkomna. 🙂

dyrbarlast@gmail.com
https://www.facebook.com/dyrbarlast
Instagram @dyrbarlast