Nyheter från Britax

Britax nyheter 2016/2017

Jag hade förmånen att få titta på de produkter och nyheter Britax har inför 2016/2017.

Några ändringar i sortimentet, Multi-Tech II utgår och det gör även Max-Fix II.

Men Multi-Tech försvinner inte utan den får en uppdatering och blir Multi-tech III
Nu kommer den ha SICT, (Side Inpact Cushion Technology) det finns idag på några av Britax bältesstolar och är sidokrockskydd. Man skruvar ut dessa på den sida som står mot dörren. Vid krock kommer Sicten ta första smällen och kraften på barnet blir då mindre.

Den kommer i 6 olika färger och finns i butik när som helst. (augusti 2017).

Inga nyheter bland bältesstolarna förutom att endel kommer med svart plast, Black Series, något många tycker är snyggare än de vita skalen och det blir nya färger, den blåa med svart skal var verkligen snygg.

Budgetmodellerna Discovery med SL (mjuk isofix)  och Adventure kommer finnas kvar. (Den blåa stolen på sidan är inte en hemlig modell utan en framåtvänd stol med internsele för marknanden utanför Sverige, därför skriver jag inte om den)

Det blir några nya färger också bla denna som även kommer finnas på bla. Multi-Tech III men då med svarta inslag också.

Sen något jag hade hoppats på att få se, det kommer komma 2st i-Size stolar, Swingfix i-Size och Dualfix i-size.

Som namnen kanske avslöjar så kommer dessa vara vridbara, det är många som efterfrågar den funktionen nu så detta tror jag är något som kommer bli poppulärt. Eftersom det är i-Size så är längdgränsen 105cm och maxvikt kring 18kg. De är inte godkända än så vad vikten blir exakt får vi se sen. Man får viktgräns utifrån att stolen+barnets vikt får bli 33kg. Så väger stolen 15kg får barnet väga 18kg.

Swingfix och Dualfix är väldigt lika varandra, och bygger på Dualfixens stomme. Swingfix kommer man kunna rotera 90grader så den är en bakåtvänd stol där du kan vrida ut stolen åt höger eller vänster för att sätta i barnet rakt och sen vrida tillbaka.

Stolarna har Sict inbyggt också för att minska kraften vid sidokrock.

Dualfix är vridbar i 360grader så man kan ha den framåtvänt också. Dock bör man inte använda stolen framåtvänt eftersom det är mycket farligare för barnet att sitta framåtvänt så tidigt. Men utomlands så vänder man barnen vid 1-2år så denna stol kommer nog vara mer omtyckt på marknanden utanför Sverige.

Stolen kommer ha babyinlägg så nyfödda ska kunna sitta i stolen. Det är 6 lutningslägen och stolen är djupare än Dualfix, så avståndet mellan rygg och bygel blir längre. Det ger mer benplats åt större barn. Bygeln går också att vinkla 5grader för att den ska kunna sitta hårdare mot sätet.

Priset ligger kring 5700kr och kommer hösten 2017. Blir 9 färger Cosmos Black, Flame Red, Storm Grey, Olive Green, Moonlight Blue, Wine Rose och specialfägerna Blue Marble, Sand Marble, Mystic Black.

Tillsist, det bästa av allt om jag får tycka är att Max-way kommer uppdateras. Max-way Plus, som precis som Multi-Tech kommer ha utskruvbara Sict, och det blir ett nytt huvudstöd som blir djupare så det går längre fram och ger bättre skydd. Endel barn tappar huvudet lätt i max-way trots stor lutning, det är för huvudet åker åt sidan och sen framåt. Nu med större huvudstöd kommer det nog inte hända lika lätt.

Det blir nytt tyg också som är mjukare, selens höjd kommer vara samma. Hurvida det större huvudstödet påverkar hur länge barnet kan sitta i stolen återstår att se. Av det jag såg på prototypen så kommer inte Sict påverka stolens bredd så det blir svårare att ha den i mitten eller bredvid andra stolar. Man skruvar ut den på den sida som är bredvid dörren.

Stolen på bilden är en gammal modell för Max-way Plus är inte helt klar än så exakt hur den kommer se ut får vi vänta och se om ett par månader. Den är beräknad att komma slutet av 2017 och blir i 7 färger och kommer bli plusgodkänd eftersom Max-way är det och Plus skiljer sig inte så mycket från den.

Detta tror jag är en stol som ännu fler kommer tycka om med större huvudstöd och Sict, uppdateringar som gör en jättebra och omtyckt stol ännu bättre.