Britax Two-way, nytt spänne och viktbegränsning

Britax Two-way, nytt spänne och viktbegränsning

Britax har gjort 2 ändringar på Two-way, det ena är nytt grenspänne, nu är det samma som på de andra stolarna, Hi-way, Max-way och Multi-tech.

Såhär ser nya spännet ut, godkänt till 18kg framåtvänt. Just denna är på en multi-tech.

Det här är gamla spännet som är godkänt till 25kg framåtvänt.

Man har dessutom ändrat i viktbegränsningen för framåtvänt bruk, stolen är nu inte godkänd att montera med 2punkts bälte framåtvänt utan bara 3punkts bälte på stolen och vikten är ändrat från 25kg till 18kg. Ett steg framåt för att inte ha barn framåtvänt med internselen.

Stolen är bakåtvänd till 25kg fortfarande och räcker tills barnet är 125cm, och man kan montera med 3 och 2punktsbälte och är ett bra alternativ för att kunna ha barnet bakåtvänt extra länge.

Så stolar med det svarta spännet kommer vara framåtvända enbart till 18kg med stolens 3punktsbälte på stolen, den kommer fortsatt vara godkänd som bältesstol till 25kg Dvs. att man har bilens bälte runt barnet men det är ett dåligt alternativ, köp en bältesstol istället. Bältesledningen är bla. dålig så bältet kommer högt upp på barnets mage och stolen är tung så en bältesstol är bättre när barnet är stort nog och kan åka framåtvänt.

2 thoughts on “Britax Two-way, nytt spänne och viktbegränsning

  1. Christina Classon says:

    Hej! Kan man ha denna stol i en husbil om barnet sitter och åker bakåt men stolen är fästad i midjebältet?

    • Kiwi says:

      Den är inte godkänd med 2punktsbälte längre. Men det är bättre att ha den så än att ha barnet framåtvänt eller inte alls i någon stol.

Comments are closed.