Cybex solution M-fix och M-Fix SL, vad är skillnaden?

Cybex solution M-fix och M-Fix SL, vad är skillnaden?

Cybex har släppt en ny modell av den mycket omtyckta M-Fix, den nya heter nästan samma sak. M-Fix SL, och SL betyder Silver Line. Cybex har 3 klasser på sina stolar,  Silver, Gold och Platinum. Silver är de enklaste och budgetklassen där stolarna inte har lika mycket stoppning och specialfunktioner. Gold är mittenklassen och Platinum är den exklusiva klassen där stolarna har andra former av tyg, mer stoppning, bättre ventilation osv. lite beroende på vilka stolar man jämför med.

Så M-Fix SL är en enklare stol än M-Fix och priset kommer kanske vara lite lägre.

Det som skiljer de 2 stolarna åt är 3 saker. SL har lite mindre vaddering än vanliga M-Fix. Man kan inte heller trycka ut sidokrockskydden (LSP) utan de är inbyggda i stolen.

På M-Fix så kan man trycka ut sidokrockskyddet i 2 lägen, men på SL är de längst in hela tiden.

Den stora skilnaden är dock huvudstödet, på Cybex bältesstolar finns det en platta bak i huvudstödet som man kan vinkla bakåt i 3 olika lägen när barnet somnar för att barnet ska kunna sitta rakt med kroppen men ändå ha huvudet bakåt och inte hamna framåt med kroppen. SL saknar denna funktion och är ett fast huvudstöd som alla andra bältesstolar på marknaden har.

Denna funktion tycker jag är extremt bra så att den inte finns på SL är synd.

Bägge stolar går att fästa med isofix om man vill det men också utan.

Mått
Längd, bredd, höjd, vikt
SL: 420/540/630/5.8kg
M-Fix 405/540/625/6.2kg.

De är väldigt lika i mått, jämför man med uppdateringen av M-Fix den nya S-Fix så är även SL 4cm bredare än M-Fix.
405/500/610/6,2kg

2 thoughts on “Cybex solution M-fix och M-Fix SL, vad är skillnaden?

 1. Frida says:

  Det är förvirrande med samma modellnamn men olika ”nivå”. Babyland m fl skriver inte att den svarta stol de säljer är silver men det är det. vill köpa den pga bäst i test, är den här lika säker?? Min son klagade på att den var varm att sitta på, annars var han överlycklig att sitta framåtvänd! 🙂

  • Kiwi says:

   hej, ursäkta för sent svar. Men de olika nivåerna ändrades när man fyllde på med nya uppdateringar så gå på modellnamnet.

   Silver och guld är inte mycket som skiljer åt, mest tyget och ventilation.

Comments are closed.