Axkids lutningskil

Axkid Lutningskil
http://www.axkid.com/sv/product/angle-adjusting-wedge/

IMG_9046 IMG_9047

Axkids lutningskil gör att man kan få större lutning på stolarna. Den är gjord i något frigolitmaterial så den är lätt och formad efter foten på Minikid.

Måtten är 21.5cm bred och 16.5cm lång, 7cm hög.

IMG_9048 IMG_9052

Man kan ha kilen åt 2 håll, antingen den vinklade sidan eller platta sidan mot ryggstödet på bilsätet. När stolen står på golvet så ökar kilen lutningen med 9grader. I bilen kan det bli mer eller mindre beroende på sätets utformning hur mycket kilen sjunker ner i sätet.

Har man problem med att bygeln på Minikid sjunker ner mycket i sätet vid montering kan kilen hjälpa eftersom den fördelar trycket över en större yta och kan då göra att stolen står stabilare.

IMG_9055 dum

På axkids andra stolar finns inte en bygel under utan en stor bas, där passar inte kilen lika bra men det går att ha samma kil, antingen sätter man hela kilen under stolen som på första bilden eller så sätter man halva under.

IMG_9064 IMG_9063

Det finns en liten urgröpning på undersidan av basen där man kan sätta kilen så den sitter lite bättre än när hela kilen är under. Dock tar stolen lite mer plats i bilen när man gör såhär än om stolen står på hela kilen.

Lutningen ökar ca 10grader när jag testar på plant golv.

IMG_9066

Kilen går att köpa där man kan köpa Axkids stolar och kostar ca 120kr.

1 thoughts on “Axkids lutningskil

Comments are closed.