Axkid sparkskydd deluxe

 

 

Axkid sparkskydd deluxe

IMG_5228

Axkid har kommit ut med ett nytt spark/sätesskydd. Skillnaden mot det som finns sedan tidigare är stor. Detta har bättre passform och är kraftigare.

Mått:
Bredd: 46cm
Rygglängd: 56cm
Sätesdjup: 44cm.
Nedhängande kantdel: 20cm

Ipadfickan är 26x19cm

Pris: ca 399kr (nov 2016)

IMG_5299

På delen där man ställer stolen är det sytt i 4 delar med vaddering och läderförstärkning på ovansidan där stolens tryck blir extra stort.

IMG_5308

På ryggdelen är det 2 nätfickor och en surfplattehållare i plast. Tillbehör har inga godkännanden eller specifika tester så det går inte att säga att surfplattehållaren är godkänd eller inte. Men Axkid säger att det har gjort egna dragtester som visar att en Ipad pro 12,9″ som motsvarar 30kg vid krock klarar att hållas fast av surfplattehållaren.

Och det är bättre att den sitter fast än att man håller den i handen. Så hurvida man vill använda surfplattehållaren till en surfplatta eller inte lämnar jag till varje enskild användare att avgöra. Man bör vara medveten om att det blir varmt när man har surfplatta i denna typ av ficka speciellt om man har laddare ikopplad så kontrollera med jämna mellanrum så den inte blir för varm och låt den inte sitta kvar när ni lämnar bilen.

I fickorna kan man lägga lätta mjuka småsaker, man bör inte lägga tyngre hårda saker som i värsta fall kan komma ur vid krock. Men perfekt för snutten eller liknande men låt nappflaskan vara på annat ställe.

IMG_6622

Sparkskyddet fäster man med en rem med klickspänne runt nackstödet, remmen går att förlänga en bra bit så den passar runt tjockare nackstöd också.

IMG_6621

På undersidan är det antiglidmaterial så sparkskyddet ligger fast på sätet utan att glida iväg när man sätter dit stolen.

IMG_5306

Skyddet har uttag för isofixfästena, det gör att skyddet inte är helt tätt så vatten och smuts kan åka ner på sidorna om man har mycket våta skor på barnet.

IMG_5303

Jag har testat sparkskyddet i en Citroen c3 Picasso och det är underbar passform, det sitter bra, ser snyggt ut och lätt att vika ihop och ta bort.

Tack vare att det är kraftigare så trycket fördelas bättre så sitter Axkid Minikid bättre i bilen. I denna bil sjönk Minikid ner i sätet vid lutningsbygeln så stolen blev mycket upprätt, nu sitter stolen stabilare och sjunker inte ner så mycket.

Jag har testat att ha framåtvänd stol på sparkskyddet också och det fungerade bra, stolen satt stabilt. Jag har inte provat Diono Ultramat, som också är ett kraftigare spark/sätesskydd men detta tycker jag fungerar bra för att fördela trycket bättre i sätet och skydda mot tryck i sätet.

2 thoughts on “Axkid sparkskydd deluxe

Comments are closed.